Ενδιάμεση Εσωτερική Έκθεση ΕΚΠΑ (2009-2010)

 

Ενδιάμεση_έκθεση_ΕΚΠΑ_2011-τελικό

Η Ενδιάμεση Εσωτερική Έκθεση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  με έτος αναφοράς το 2009-2010, αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια καταγραφής της ακαδημαϊκής και ερευνητικής ζωής στο Πανεπιστήμιο μας, μέσα από την συγκέντρωση και ανάλυση απογραφικών στοιχείων που αφορούν τα 32 Πανεπιστημιακά Τμήματα και τις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος. Συντάχθηκε από την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π) του ΕΚΠΑ  με κύριο στόχο πέρα από τη συγκέντρωση των απογραφικών στοιχείων να επισημάνει, με βάση τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στις Ετήσιες Εσωτερικές Εκθέσεις των Τμημάτων, το διδακτικό και ερευνητικό έργο, τις διαθέσιμες υποδομές, δυνατά και αδύνατα σημεία, καλές πρακτικές και να εντοπίσει προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Η Εσωτερική Έκθεση της ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων:

Α. Συνθετική απογραφή των στοιχείων και δεικτών όλων των επί μέρους οικείων Τμημάτων και Σχολών με βάση τις απαιτήσεις της ΑΔΙΠ.

 Β. Απογραφή αναλυτικών στοιχείων και δεικτών που αφορούν στις κεντρικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος με βάση την ανάλυση που προτείνει η Α.ΔΙ.Π.

 Γ. Επισήμανση των επιτευγμάτων και των αδυναμιών / προβλημάτων που παρουσιάζουν τα επί μέρους Τμήματα και Υπηρεσίες του Ιδρύματος, σύμφωνα με τα σχόλια των εσωτερικών τους εκθέσεων αλλά τα πορίσματα των εξωτερικών αξιολογητών, στις περιπτώσεις τμημάτων που έχει πραγματοποιηθεί και εξωτερική αξιολόγηση.

 Δ. Σύντομο σχολιασμό και συμπεράσματα αλλά και εισηγήσεις για παρεμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης με στόχο τη διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας όλων των λειτουργιών του Ιδρύματος.

Πέρα από το γεγονός ότι η σύνταξη κάθε διετία της συγκεκριμένης έκθεσης αποτελεί υποχρέωση του Πανεπιστημίου απέναντι στην ΑΔΙΠ,  αποτελεί και αδιαπραγμάτευτη στρατηγική απόφαση της πρυτανικής αρχής η παρακολούθηση, αξιολόγηση και βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και του υλοποιούμενου ερευνητικού έργου των τμημάτων ώστε να γίνεται αντιληπτό όλη την κοινωνία ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου ενώ παράλληλα προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές του για αντιμετωπίσει τις νέες πολυσύνθετες προκλήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: