Δελτίο Τύπου

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας και το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχαν στο Συνέδριο που διοργανώθηκε από τη ΜΟΔΙΠ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα: «Διασφάλιση της ποιότητας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Μοχλός ανάπτυξης», στις 29-30 Νοεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο:

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών διασφάλισης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη των ιδρυμάτων προς όφελος της κοινωνίας.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν:

  • Παγκοσμιοποίηση και στρατηγικοί στόχοι της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • Δείκτες ποιότητας που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση
  • Συστήματα διασφάλισης της ποιότητας σε ΑΕΙ
  • Αποτελέσματα της εφαρμογής συστημάτων διασφάλισης της ποιότητας στην Ευρώπη
  • Πληροφοριακά Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας σε ΑΕΙ

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι παρακάτω ομιλητές:

  • Constantin Vamvakas, PhD ,University of Ghent, Faculty of Bioscience Engineering, Department of Animal Production Ghent, Belgium

 

 

 

Συμμετοχή των ΜΟΔΙΠ και Κ.ΛΕΙ.ΔΙ του ΕΚΠΑ στο Συνέδριο:

Ο εκπρόσωπος από το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ κ. Νίκος Βουτσινάς (Συστήματα και Ανάπτυξη Εφαρμογών) πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων αξιολόγησης μαθημάτων στο ΕΚΠΑ.»

Επιπροσθέτως εστάλησαν περιλήψεις εισηγήσεων από δύο ομάδες εργασίας της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ με τίτλους: « Η ανάγκη εκπαίδευσης των στελεχών των ΜΟΔΙΠ σε θέματα Διασφάλισης Ποιότητας : Η εμπειρία των πιλοτικών σεμιναρίων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» (Δημήτρης Μπουρλετίδης -Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας ΔΟΥ ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης -Γενικός  Συντονιστής ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ, Κατερίνα Φουντή -Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης  ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ) και «Στάσεις και Αντιλήψεις των στελεχών της ΜΟΔΙΠ και των ΟΜΕΑ για τη δράση και το έργο της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ: Ευρήματα της Εσωτερικής Αυτοαξιολόγησης και της Εξωτερικής Αξιολόγησης» (Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης- Γενικός  Συντονιστής ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ, Βαγγέλης Κρίκας – Ειδ. Επιστήμονας Αξιολόγησης ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ, Θανάσης Ράπτης – Ειδ. Επιστήμονας Αξιολόγησης ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ, Κατερίνα Φουντή – Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης  ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ).

Μπορεί κανείς να μελετήσει τις περιλήψεις και τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων στο Συνέδριο στις διευθύνσεις: http://www.modip.teithe.gr/qaconference/index.php?mod=viewabstract&id=28

http://www.modip.teithe.gr/qaconference/index.php?mod=viewabstract&id=45

http://www.modip.teithe.gr/qaconference/index.php?mod=viewabstract&id=44

 

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: